Skip to content

Rubia: Ťažká váha medzi motorovými olejmi ovenčená 200+ schváleniami

Chcete dopriať prémiovú starostlivosť svojim nákladným autám, kamiónom alebo autobusom? Motorové oleje Rubia zaistia bezproblémovú prevádzku vášho vozového parku.

Červený kamión na parkovisku pri západe slnka

 

Motorové oleje Rubia od spoločnosti TotalEnergies sú doma všade tam, kde sa starajú o motory úžitkových vozidiel najrôznejších značiek. Využitie však nájdu aj v stavebných a poľnohospodárskych strojoch a ďalších dieselových agregátoch alebo vybraných hydraulických systémoch.

Schválené od hlavných výrobcov (OEM)

Oleje vyvíjame v spolupráci s výrobcami vozidiel tak, aby spĺňali najnáročnejšie technické požiadavky.

Nie je lepšia cesta než používať olej, ktorý je schválený a odporúčaný priamo značkou vášho auta.

Grafika vyše 200 odporúčaní od výrobcov ťažkých vozidiel

Motorové oleje Rubia preto majú na konte viac než 200 oficiálnych schválení od popredných výrobcov úžitkových vozidiel, ako sú DAF, Scania, Volvo, Mercedes, Man, Mack, Renault Trucks, Ford, Cummins, Deutz a ďalší.

Tieto schválenia pod skratkou OEM (Original Equipment Manufacturers) sú zárukou kvality oleja:

  • garantujú maximálnu životnosť motora definovanú výrobcom,
  • zaručujú 100 % kompatibilitu s technológiou motorov príslušných výrobcov,
  • môžu byť podmienkou pre záručný servis.

OEM schvaľovania olejov pritom nie sú formalita. Ide o náročnú a nákladnú procedúru. Výrobca vozidiel testuje oleje od rôznych spoločností v prevádzkových podmienkach, a iba ak daná značka vyhovie požiadavkám, je jej vydaný tzv. „OEM approval“ konkrétneho výrobcu (napr.: Volvo VDS-5 alebo Scania LDF-4).

Výhody pre vaše autá a rozpočty

Vďaka mnohým OEM schváleniam pokryjeme vašu flotilu vozidiel rôznych značiek s minimálnym počtom produktov.

Motorové oleje Rubia prinášajú pre váš vozový park všetko, čo pri svojom podnikaní oceníte: pomôžu zaistiť stanovenú životnosť motorov a jeho komponentov, ako je napríklad FAP filter alebo turbodúchadlo.

Jednoducho povedané: menej servisu, viac pokoja a peňazí pre vás. Tomu pomáha aj naša služba na analýzu olejov LubAnac.

Technológie, ktoré robia rozdiel

Mazivá Rubia sa vyrábajú v našom rozsiahlom vývojovom centre, ktoré už viac než 50 rokov funguje v údolí malej francúzskej obce Solaize blízko Lyonu. Práve tu sme vymysleli technológie, ktoré naše produkty odlišujú od konkurencie:

 

Ikona Inno-Boost technology

Inno-Boost – zlepšenie až o 76 %, čo sa týka zvýšenia viskozity oleja v priebehu prevádzky oproti požiadavkám normy API CK-4 vďaka aktívnym molekulám, ktoré potlačujú tvorbu radikálov a chránia reťazce uhľovodíkov pred poškodením. Olej si vďaka stabilnej viskozite dlhšie uchováva svoje vlastnosti. Technológiu využíva produktový rad Rubia Optima.
 

 

Ikona Pro-Efficient technology

Pro-Efficient – až o 81 % nižšie mechanické opotrebovanie v porovnaní s priemyselnými limitmi ACEA E4 a testom OM 646LA (opotrebovanie vačkového hriadeľa) vďaka silnej ochrannej vrstve, ktorá zabraňuje priamemu kontaktu medzi pohyblivými časťami motora. Technológia pomáha udržiavať vrstvu oleja neporušenú aj za extrémnych podmienok a nájdete ju v produktovom rade Rubia Tir.

 

Ikona Clean-Shield technology

Clean-Shield – až o 67 % nižšia tvorba kalov v porovnaní s požiadavkou normy API CH-4 a testu Cat 1K. A to vďaka vysokému obsahu molekúl aktívnych detergentov, ktoré zaisťujú neutralizáciu kyslých látok a chránia motor pred koróziou a opotrebovaním. Technológiu používa produktový rad Rubia Fleet.
 

 

Ikona Fuel economy

Fuel-Economy – produkty so špeciálnym zložením, ktoré kladie dôraz na zníženie spotreby paliva. 30 % celosvetovo predaných olejov TotalEnergies tvoria produkty s touto technológiou. Preskúmajte produktový rad Rubia Fuel Economy.
 
 

 

Ikona Anti-Nitration technology

Anti-Nitration – ochrana proti nitrácii (nitro-oxidácii) v CNG a LNG motoroch vďaka kombinácii vysokokvalitných základných olejov, antioxidantov a detergentov. Na technológii stojí produktový rad Rubia Gas pre nákladné vozidlá poháňané plynom.

 

 

Radi vám pomôžeme s výberom

Či už ste majiteľ biznisu, fleet manažér, technický manažér alebo mechanik, motorové oleje Rubia sa stanú spoľahlivou podporou vašej flotily úžitkových áut. Desiatky rokov preverené mazivá od lídra trhu so širokou predajnou a distribučnou sieťou sú zárukou úspešnej jazdy.

Zvoliť ideálny olej Rubia bude ľahké a pomôže vám v tom aj mazací plán Lubadvisor. Špecifikácie produktov nájdete aj v našom katalógu mazív.

 

Prečítajte si tiež:

 

Dátum vydania: 24. 5. 2023

Zaregistrujte sa pre odber NEWSLETTERU!

A získajte to najzaujímavejšie zo sveta TotalEnergies

PRÁVNE UPOZORNENIE

Chcem sa prihlásiť sa na odber Newslettera a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov. Z odberu Newslettera je možné sa kedykoľvek odhlásiť tu alebo prostredníctvom odkazu v zaslanom Newsletteri.