Skip to content

Inovatívne oleje pre všetky typy pohonov. Koľko ušetríte na spotrebe?

Či už máte automobil so spaľovacím motorom, hybrid, alebo plne elektrické vozidlo, potrebujete na to určené oleje a kvapaliny. Produkty Quartz využívajú technológie, vďaka ktorým ušetríte za palivo aj servis.

Traja roboti RobotQuartz sa rozbiehajú od automobilov v pozadí

Čím jazdíte vy? Máme riešenie pre všetkých:

  1. Oleje pre spaľovacie motory
  2. Oleje pre motory hybridných vozidiel
  3. Kvapaliny pre plne elektrické vozidlá

RobotQuartz

Už od roku 2010 reprezentuje v 80 krajinách sveta RobotQuartz inovácie v motorových olejoch Quartz.
Teraz sa v piatej generácii predstaví RobotQuartz v novom dizajne a troch variantoch podľa typu pohonu: elektrický, hybridný a spaľovací.

 

Oleje pre spaľovacie motory

Prevažná väčšina vozidiel, ktoré dnes jazdia po cestách na Slovensku, je poháňaná klasickým naftovým alebo benzínovým spaľovacím motorom. Motorový olej je jeho nenahraditeľnou súčasťou. Zaisťuje optimálny chod motora vrátane chladenia niektorých jeho častí a zabraňuje tvorbe usadenín a kalov.

Oleje pre spaľovacie motory vyrábame pomocou najnovších technológií použitím aditív vyvinutých spoločnosťou TotalEnergies. Naše oleje Quartz dokážu maximálne predĺžiť životnosť vášho motora, čo vedie k zníženiu servisných nákladov. Prezrite si kompletný prehľad technológií Quartz.

Logo technológie Age-Resistance Jedným z príkladov inovácií je naša technológia Age-Resistance, ktorá prináša až o 74 % nižšie mechanické opotrebovanie motora a o 18 % nižšiu tvorbu kalov v porovnaní s normou ACEA OM 646. Ako to funguje? Zistite viac vo videu:

 

Quartz Ineo | Zobraziť v katalógu

Rad moderných bezpopolnatých (low-saps) syntetických motorových olejov určených prevažne pre vozidlá vybavené filtrom pevných častíc (FAP).

5 l balenie oleja Quartz Ineo

 

Quartz 9000 | Zobraziť v katalógu

Rad syntetických motorových olejov vhodných pre benzínové aj dieselové motory bez filtra pevných častíc (FAP). Prispôsobené na použitie v motoroch vybavených turbodúchadlom vrátane downsizovaných motorov.

5 l balenie oleja Quartz 9000

 

Oleje pre motory hybridných vozidiel

Hybridné vozidlá kombinujú pre svoj pohon elektromotor a klasický spaľovací motor. Vyžadujú, tak ako aj spaľovacie vozidlá, motorový olej. V prípade niektorých výrobcov hybridných vozidiel je potrebný špeciálny typ oleja pre pohon týchto vozidiel.

Vďaka tomu, že elektromotor pomáha s rozbehom a pri jazde v nižších rýchlostiach, pracuje spaľovací motor hybridu v odlišnom režime, a preto je potrebné zaistiť optimálne mazanie týchto motorov.

Pre najnovšie typy benzínových a dieselových motorov, ktoré sú konštruované na oleje s nízkou viskozitou a vyžadujú viskozitný rozsah SAE 0W-20, 0W-16 alebo 0W-12, sme špeciálne vyvinuli oleje Quartz Xtra.

Logo technológie Eco Science Sú vybavené aj technológiou Eco-Science, vyvinutou spoločnosťou TotalEnergies, ktorá znižuje spotrebu paliva až o 4 % (v porovnaní s požiadavkou ACEA M 111 FE), čo vedie aj k následnému zníženiu emisií CO2. Oleje Xtra predstavujeme v nasledujúcom videu:

 

Quartz Ineo Xtra | Zobraziť v katalógu

Vysokovýkonný syntetický bezpopolnatý (low-saps) motorový olej určený pre najnovšiu generáciu spaľovacích motorov. Kompatibilný aj s hybridnými vozidlami.

5 l balenie oleja Quartz Ineo Xtra

 

Quartz 9000 Xtra | Získať ponuku na mieru

Syntetický motorový olej pre najnovšiu generáciu benzínových motorov. Kompatibilný aj s hybridnými vozidlami.

5 l balenie oleja Quartz 9000 Xtra

 

Prečítajte si viac o rade olejov Quartz a ich technológiách.

 

Kvapaliny pre plne elektrické vozidlá

V súčasnosti sa začína zvyšovať popularita elektromobilov. Motorový olej v nich však nenájdete. Naopak, využívajú špeciálne kvapaliny, ktoré zaisťujú napríklad mazanie redukčných prevodoviek alebo chladenie batérií a elektroniky.

Preto prichádzame so špeciálnym radom kvapalín Quartz EV Fluids priamo pre elektromobily:

  • QUARTZ EV-DRIVE MP – stará sa o optimálnu teplotu a dlhšiu životnosť elektrickej pohonnej jednotky.
  • QUARTZ EV-DHT, QUARTZ EV-DCT, QUARTZ EV-AT – okrem iného zabraňuje korózii súčiastok s obsahom medi, minimalizuje trenie a prispieva k hladkému chodu e-prevodovky alebo redukčných prevodov.
  • QUARTZ EV-BATTERY – zaisťuje tepelnú stabilitu lítiovo-iónovej batérie pre maximálny výkon a dlhú životnosť.

 

Kvapaliny Quartz EV Fluids | Získať ponuku na mieru

4 balenia kvapalín Quartz EV Fluids

 

Nadväzujeme na našu dlhú tradíciu inovácií, túžbu rozvíjať udržateľné riešenia mobility aj požiadavky výrobcov automobilov. So zvyšujúcim sa výkonom a dojazdom elektromobilov aj vyššou rýchlosťou nabíjania totiž štandardné kvapaliny prestávajú stačiť.

Kvapaliny Quartz EV Fluids sú už navrhnuté podľa najnovších požiadaviek výrobcov elektromobilov pre najnovšie generácie batérií. Prinášajú lepšie chladenie, zvyšujú bezpečnosť a predlžujú životnosť batérií a optimalizujú výkon elektromotora. Viac o nových technológiách zistíte vo videu:

 

Ak máte záujem o viac informácií alebo nezáväzný dopyt, pozrite sa na podrobnejšiu ponuku produktov Quartz pre hybridy a elektromobily.

Prečítajte si ďalšie články o našich olejoch:

 

Dátum vydania: 24. 2. 2023

Zaregistrujte sa pre odber NEWSLETTERU!

A získajte to najzaujímavejšie zo sveta TotalEnergies

PRÁVNE UPOZORNENIE

Chcem sa prihlásiť sa na odber Newslettera a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov. Z odberu Newslettera je možné sa kedykoľvek odhlásiť tu alebo prostredníctvom odkazu v zaslanom Newsletteri.