Skip to content

Ako overiť, že je motorový olej pravý? Vďaka našej mobilnej aplikácii

S mobilnou aplikáciou Scan TotalEnergies odhalíte, či je motorový olej značky Quartz alebo ELF originálny. Pomôže vám tiež vybrať správny produkt presne pre vaše vozidlo. Pozrite sa na rýchlu ukážku.

mobilnou aplikáciou Scan TotalEnergies

 

Keď sme nedávno písali, ako vybrať správny motorový olej, riešili sme tiež to, čím sa odlišujú preverené značky olejov od falošných. Obal produktu vám môže kadečo napovedať, pretože pančované kvapaliny sa obvykle predávajú v nádobách s neoficiálnymi etiketami.

Ako sa teda vyhnúť podvodníkom?

Čo môžete urobiť vy sami okrem nákupu u preverených obchodníkov, v dôveryhodných autoservisoch, renomovaných e-shopoch alebo priamo u autorizovaných distribútorov TotalEnergies?

Ukážeme si skvelé nápadité riešenie, ktoré môžete použiť pri motorových olejoch značky Quartz a ELF.
Vďaka QR kódu na etikete overíte pravosť ich balenia. Potrebujete na to len smartfón.

Krok 1: Stiahnite si mobilnú aplikáciu

Našu aplikáciu si môžete stiahnuť zadarmo pre iPhone aj pre telefóny s operačným systémom Android. Aplikáciu nájdete v App Store a Google Play pod názvom Scan TotalEnergies (predtým TotalEnergies ACF). Je v angličtine, ale vďaka jednoduchému ovládaniu sa v nej určite nestratíte.

Priame odkazy na inštaláciu nájdete nižšie, kliknite na ikonku podľa typu svojho telefónu:

 

App store

 

Google play

 

Pokiaľ tieto riadky čítate na počítači alebo notebooku a máte poruke mobilný telefón, môžete naskenovať tento QR kód:

QR kód

Inštalácia aplikácie sa vykoná v priebehu pár sekúnd v závislosti od rýchlosti pripojenia. Po inštalácii môžete aplikáciu otvoriť a hneď použiť. Nie je potrebné sa registrovať ani vyplňovať údaje.

Iba pri prvom otvorení aplikácie sa Vás mobil spravidla spýta, či chcete povoliť funkciu geolokácie (nepovinné, ale odporúčame) a funkciu fotoaparátu. Túto funkciu je potrebné povoliť, aby aplikácia mohla skenovať QR kódy.

Krok 2: Naskenujte QR kód

Predpokladáme, že máte pri sebe ľubovoľný motorový olej značky Quartz alebo ELF v typickom balení s objemom jedného, štyroch alebo piatich litrov.

Keď obal s logom postavíte alebo položíte na stôl pred seba, naskytne sa vám zhruba tento pohľad:

 

olej Totalenergies

 

Vľavo dole na etikete sa nachádza QR kód vo forme typického obrázka „bludiska“ s príznačnou výzvou „SCAN ME“ (naskenuj ma).

Teraz prichádza chvíľa pre mobilnú aplikáciu Scan TotalEnergies.

Otvorte aplikáciu, držte ju v horizontálnej polohe, ako keď sa chystáte fotiť na šírku, a stlačte červené tlačidlo Scan Product. Tým aktivujete funkciu skenovania.

Displej mobilu sa premení na fotoaparát a žlto ohraničený rámček naznačujúci QR kód vás navedie, kam a ako telefón namieriť.

 

skenovanie qr kódu

 

Je možné, že zameranie QR kódu pár sekúnd potrvá – odporúčame držať mobil v rovnej polohe aspoň 15 centimetrov od obalu produktu.

Krok 3: Pozrite sa na výsledok

Hneď po správnom naskenovaní kódu sa na displeji telefónu ukáže výsledok.

Najčastejšie sa zobrazí zeleno hlásenie Authentic product (Pravý výrobok), ktoré indikuje pravosť motorového oleja. Na displeji uvidíte názov, obrázok a popis oleja pred vami. Všetko je tak v poriadku a olej je možné použiť.

 

potvrdenie pravosti oleja

 

Môže sa (veríme, že výnimočne) stať, že sa zeleného hlásenia nedočkáte. V prípade negatívneho výsledku vám odporúčame obrátiť sa na autorizovaný servis:

  • Pokiaľ sa objaví žlté hlásenie Unable to authenticate (Nie je možné overiť), naznačuje to potenciálny problém buď pri produkte, alebo pri tlači etikety. Aj keď vnútri sa stále môže nachádzať pravý olej, je namieste obozretnosť.
  • Pokiaľ sa zobrazí červené hlásenie Not an authentic TotalEnergies or ELF product (Nejde o pravý výrobok TotalEnergies alebo ELF), znamená to, že na etikete chýbajú ochranné vrstvy. Došlo k naskenovaniu zlého QR kódu alebo je tu vysoké riziko falošného oleja.

Ako prebieha overovanie, si môžete znovu v kocke pozrieť v tomto videu:

 

<img alt="PASS_Motion_Authentification_HD-EN.mp4" src="https://total-mc25-front-pad.damdy.com/ressources/media/secured/YTo2OntzOjc6ImNvdW50cnkiO047czo0OiJkYXRlIjtOO3M6MTM6Im9yaWdpbmFsTWVkaWEiO2k6MDtzOjQ6Il9pYWEiO2k6MDtzOjI6Il9nIjtpOjE2OTA4ODE2NjE7czozOiJfc3QiO3M6MTA6IjIyZThhODBkYmMiO30%3D/photo-75235-pass-motion-authentification-hd-en-mp4.jpg" />

Čo ďalšie mobilná aplikácia dokáže?

Okrem overenia pravosti motorového oleja nájdete v mobilnej aplikácii Scan TotalEnergies ďalšie dve funkcie.

  • Kliknutím na odkaz Our Products (Naše produkty) si môžete prezerať ponuku motorových olejov, rovnako ako v Katalógu produktov na našej webovej stránke. Stačí len nastaviť ako trh Slovenskú republiku. Túto časť appky si môžete v menu prepnúť do slovenčiny.
  • Kliknutím na odkaz Recommendation (Odporúčanie) môžete ľahko nájsť olej presne pre vaše vozidlo, rovnako ako na stránke Mazací plán – Lubadvisor na našej webovej stránke.

Tieto funkcie predstavuje nasledujúce video:

 

<img alt="PASS_Motion_Lubconsult_HD-EN.mp4" src="https://total-mc25-front-pad.damdy.com/ressources/media/secured/YTo2OntzOjc6ImNvdW50cnkiO047czo0OiJkYXRlIjtOO3M6MTM6Im9yaWdpbmFsTWVkaWEiO2k6MDtzOjQ6Il9pYWEiO2k6MDtzOjI6Il9nIjtpOjE2OTA4ODMxMzM7czozOiJfc3QiO3M6MTA6IjYwNTdhMDEwMDkiO30%3D/photo-75236-pass-motion-lubconsult-hd-en-mp4.jpg" />

Prajeme vám mnoho užitočných chvíľ s našou aplikáciou a pozitívne výsledky pri overovaní pravosti motorových olejov.

 

Súvisiace články:

 

Dátum vydania: 3. 8. 2023

Zaregistrujte sa pre odber NEWSLETTERU!

A získajte to najzaujímavejšie zo sveta TotalEnergies

PRÁVNE UPOZORNENIE

Chcem sa prihlásiť sa na odber Newslettera a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov. Z odberu Newslettera je možné sa kedykoľvek odhlásiť tu alebo prostredníctvom odkazu v zaslanom Newsletteri.