Skip to content

Čo majú Majstrovstvá sveta v ragby 2023 spoločné s TotalEnergies?

Sú tu Majstrovstvá sveta v ragby 2023 vo Francúzsku! Naša spoločnosť bude pri tejto veľkej udalosti nielen ako oficiálny sponzor. Pre fanúšikov, deti a študentov sme pripravili zaujímavé projekty ešte pred výkopom.

Svetový šampionát v ragby je treťou najväčšou športovou akciou sveta, hneď po letnej olympiáde a MS vo futbale. Predchádzajúce preteky pred štyrmi rokmi v Japonsku sledovalo na obrazovkách viac než 857 miliónov ľudí po celom svete.

Tohtoročný turnaj odštartuje 8. septembra 2023 na národnom štadióne Stade de France v Paríži s kapacitou 80-tisíc divákov, magické finále je na programe 28. októbra na rovnakom mieste.

Energie, ktoré nás spájajú nielen na ihrisku

S ragby máme niekoľko spoločných hodnôt, napríklad vieru v tímovú spoluprácu, rešpekt a vôľu dosahovať najlepší výkon vďaka spojeniu energií.

Presvedčte sa v krátkom videu, ktoré sme odhalili pred začiatkom majstrovstiev.

<img alt="TotalEnergies Rugby World Cup" src="https://total-mc25-front-pad.damdy.com/ressources/media/secured/YTo2OntzOjc6ImNvdW50cnkiO047czo0OiJkYXRlIjtOO3M6MTM6Im9yaWdpbmFsTWVkaWEiO2k6MDtzOjQ6Il9pYWEiO2k6MDtzOjI6Il9nIjtpOjE2OTQwOTUwNTY7czozOiJfc3QiO3M6MTA6IjdhZDUxMzQ5ZmQiO30%3D/photo-75263-totalenergies-rugby-world-cup.jpg" />

O medaily sa tohto roku popasuje dvadsať krajín, okrem domáceho Francúzska aj Anglicko, Argentína, Austrália, Čile, Fidži, Gruzínsko, Írsko, Taliansko, Japonsko, Juhoafrická republika, Namíbia, Nový Zéland, Portugalsko, Rumunsko, Samoa, Škótsko, Tonga, Uruguaj a Wales.

Totalenergies – oficiálny sponzor Majstrovstiev sveta v ragby 2023

Veríme, že vďaka Majstrovstvám sveta v ragby 2023 vo Francúzsku si užijete príjemnú zábavu. Aktuálne informácie vrátane rozpisu zápasov s výsledkami nájdete na oficiálnych stránkach turnaja.

Poďme sa pozrieť na 3 projekty, ktoré sme pripravili práve v súvislosti so šampionátom.

Turnaj pre 6-tisíc detí od 8 do 13 rokov

V TotalEnergies podporujeme nielen súperenie najsilnejších reprezentácií. Sme taktiež oficiálnym partnerom Národného susedského turnaja 2023 (National Neighbourhoods Tournament). Na súťaži sa zúčastňujú tisíce detí z celého Francúzska, predovšetkým z nízkopríjmových rodín. Turnaj sa koná v 10 mestách, v ktorých sa odohrávajú aj majstrovstvá sveta.

Zmyslom tejto vzdelávacej a integračnej akcie je priviesť deti k ragby, predstaviť im hodnoty a zmysel tohto vznešeného športu a občianskych aktivít. Viac nájdete na stránkach projektu a vo videu nižšie.

Tričko solidarity, ktoré navrhli deti

Sedem tímov detí a mladých ľudí sa chopilo našej výzvy navrhnúť a predstaviť dres (Solidarity Shirt), ktorý by mohol byť symbolom inklúzie, kreativity a zdieľania. Víťazné tričká zazreli svetlo sveta prostredníctvom lokálnej a ekologickej výroby s minimálnym dopadom na životné prostredie.

Účastníkov projektu sme zároveň pozvali na zápasy majstrovstiev. Preto sa pozorne dívajte na svoje obrazovky, v dresoch solidarity uvidíte napríklad našich reprezentantov. Medzitým sa môžete pozrieť na stránku projektu a video.

Nástroj na meranie sily a energie

Pri príležitosti majstrovstiev sme zároveň nechali mladých vedcov vyvinúť skrumážny nástroj (TotalEnergies Scrum Machine), ktorý komukoľvek umožňuje zmerať silu pri tlačení. Môžete sa tak popasovať so svojimi priateľmi či rodinou a porovnať ragbyové schopnosti medzi sebou alebo s profesionálnymi hráčmi. Vďaka nášmu nástroju zistíte, či použitá energia stačí na dobitie smartfónu alebo osvetlenie pracovného stola.

Zariadenie je prístupné v priebehu majstrovstiev v zónach pre fanúšikov alebo napríklad na čerpacích staniciach vo Francúzsku. Študentom a ich pedagógom sme venovali aj vstupenky na zápasy. Viac nájdete na stránke projektu a vo videu.

Ragby podporujeme dlhodobo

TotalEnergies a ragby, to je mnohoročné partnerstvo. Tohtoročné majstrovstvá sveta zďaleka nie sú prvou demonštráciou nášho úzkeho vzťahu.

Už od roku 1988 podporujeme ragbyový klub Section Paloise z mesta Pau, ktoré leží v juhozápadnom Francúzsku v departemente Pyrénées-Atlantiques a je hlavným mestom regiónu Béarn.

 

„Veľkú časť svojej mladosti som strávil na juhozápade krajiny, kam sa stále pravidelne vraciam. Tu som sa naučil ragby, spoznal jeho kultúru a význam. Spoločnosť TotalEnergies zdieľa s ragby víziu kolektívu: rozmanitosť, rešpekt a solidaritu, odhodlanie, úsilie a vytrvalosť. Zo všetkých týchto dôvodov sprevádzame tím Section Paloise už toľko rokov.“
Patrick Pouyanné, CEO TotalEnergies

Patrick Pouyanné, CEO TotalEnergies

 

Section Paloise sa zúčastňuje na najvyššej francúzskej súťaži Top 14. Vďaka svojej viac než 120-ročnej histórii je naozajstnou baštou francúzskeho ragby a symbolom béarnskej kultúry.

Klub hrá v dresoch bielej a zelenej farby, ktorá akoby sa premietla aj do ďalších aktivít tejto športovej organizácie. Jej vplyv aj vďaka našim spoločným projektom presahuje samotné ihrisko.

 

Starostlivosť o životné prostredie

Ide o prvý klub, ktorý získal ocenenie „Fair Play for Planet“ za svoje úsilie o ochranu životného prostredia, napríklad za využitie dažďovej vody na zalievanie ihriska a podporu miestnej gastronómie. Ako prvý klub zaviedol aj 100 % recyklované plastové trička a v auguste 2020 vyvinul repliky tričiek z recyklovaných plastov.

 

Podpora mladých talentov

Ako hlavný partner zároveň sponzorujeme tréningové centrum Section Paloise, ktoré je akreditované francúzskym ministerstvom mládeže a športu a Národnou ragbyovou ligou. Prostredníctvom tohto partnerstva chce spoločnosť TotalEnergies ponúknuť mladým ľuďom aj hráčom z ďalších klubov možnosť rozvíjať sa v podnetnom prostredí či už na športovej, profesijnej, alebo osobnej úrovni.

Každý týždeň klub dáva príležitosť niekoľkým ragbyovým školám z regiónu, aby si prišli užiť atmosféru štadióna Hameau, kde Section Paloise sídli. V dňoch, keď sa konajú ligové zápasy, spolu s klubom podnikáme akcie pre miestne mládežnícke tímy, aby sme spoločne oslávili vášeň pre oválnu loptu.

 

Pozrite sa na atmosféru okolo ikonického klubu Section Paloise a jeho fanúšikov.

Užite si ragby a športové zážitky spolu s nami!

 

Dátum vydania: 29. 8. 2023

 

Súvisiace články:

Zaregistrujte sa pre odber NEWSLETTERU!

A získajte to najzaujímavejšie zo sveta TotalEnergies

PRÁVNE UPOZORNENIE

Chcem sa prihlásiť sa na odber Newslettera a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov. Z odberu Newslettera je možné sa kedykoľvek odhlásiť tu alebo prostredníctvom odkazu v zaslanom Newsletteri.